MC Emil Trifa a animat Festivalul Medieval al Cetății Oradea 2018

În weekend-ul 6-8 iulie 2018, avut loc Festivalul Medieval al Cetății Oradea, un eveniment care a continuat tradiția medievală a târgului de vară organizat în Cetatea Oradea timp de secole.

Pe lângă trupe medievale, demonstrații de lupte medievale și reconstituiri de bătălii istorice importante, festivalul a avut menirea de a promova meșteșugarii locali şi artizanatul.

Ediția 2018 a Festivalului a reunit între zidurile Cetății Oradea peste 450 de oșteni, luptători, meșteri medievali, domnițe și cavaleri din România, Serbia, Bulgaria, Slovacia, Ucraina, Ungaria și Cehia. Spectacolele de teatru, dansurile și concertele de muzică medievală au fost întregite de jonglerii cu foc, plimbări cu balonul de aer cald sau dresură de șoimi.

Pe cele trei scene ale festivalului au urcat, printre mulți alții,  Peregrinii, Truverii, Spiritual Seasons, Mircea Vintilă, Dan Andrei Aldea, Mircea Baniciu, Mircea Bodolan, Nightloosers și Subcarpați.

Pe parcursul celor 3 zile de festival, MC Emil Trifa (ET Radio Services) a animat atmosfera din cetate de la primele ore ale dimineții și până spre miezul nopții. Emil Trifa a prezentat momentele artistice de pe scenele festivalului, concertele de pe cele trei scene și a comentat live reconstituirea Bătăliei „Asediul mongol asupra Cetății Oradea”.

Festivalul Medieval al Cetății Oradea 2018 a fost organizat de Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (Visit Oradea) și Primăria Oradea, cu sprijinul Muzeului Orașului Oradea – Complex Cultural Cetatea Oradea (Oradea Fortress) și al Asociației Deus Vult.

Posted in Noutăți and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .