Sounds of Oradea Festival 2022 a adus pe scena din Piața Unirii artiști de renume mondial

 

Sounds of Oradea, un eveniment unic în România, a adus un concept nou în agenda culturală orădeană – un festival internațional de muzică clasică, desfășurat sub bagheta dirijorului catalan DAVID GIMÉNEZ CARRERAS. 13, 14 și 15 August au fost trei zile magice petrecute în inima orașului pe acorduri de operă, flamenco și musical, în interpretarea unor artiști de renume mondial.

Festivalul a debutat în 13 August 2022 cu o premieră în România – spectacolul multimedia Zâmbetul lui Charlie Chaplin. Spectacolul deschis de Emil Trifa a început cu o surpriză de proporții. Celebrul MC a invitat-o pe scena SO Festival pe nimeni alta decât  KIERA CHAPLINcare a împărtășit detalii mai puțin cunoscute din istoria bunicului său. A fost o seară în care orădenii au descoperit muzica celebrului comediant, interpretată la o prețioasă vioară Stradivarius de violonistul PHILIPPE QUINT, în acompaniamentul Orchestrei Filarmonicii de Stat Oradea, condusă de dirijorul VLADIMIR LUNGU. 

A doua premieră în România, în cadrul SO Festival, a fost prezența artistei OLGA LLORENTE și a școlii sale de dans flamenco. Un spectacol în cel mai pur stil Iberic, menit să transpună publicul prin coregrafie, muzică și costume, în lumea flamencoului autentic al secolului XX.

Seara de luni, 15 August 2022 l-a adus pe scena SO Festival pe unul dintre cei mai apreciați tenori ai lumii, CHARLES CASTRONOVO, alături de celebra soprană DIANA ȚUGUI. Cei doi au performat pentru prima dată împreună într-un spectacol de gală care a cuprins celebre arii de operă dar și musical-uri, toate interpretate alături de orchestra Filarmonicii de Stat Oradea, sub bagheta dirijorului catalan DAVID GIMÉNEZ CARRERAS.

ET Radio Services a fost partener media al Sounds of Oradea Festival 2022.

Posted in Noutăți and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .